August 17, 2021

5 spisestoler vi digger akkurat nå

Inspirasjon
Aug 17, 2021

5 spisestoler vi digger akkurat nå

Inspirasjon

En arena som tidligere var til for stivere familiemiddager har nå blitt en hverdagsarena. Komfortable spisestoler er derfor viktigere enn noen gang.

Stiv og rak i ryggen på, til flott middag - med albuene tett inn til siden og fingerspissene pent plassert på gaffel og kniv, dette har heldigvis blitt mer avslappet. Vi spiser fortsatt flott middag, men forholdet til spisestuen har blitt mye mindre formell.


Vi har plukket ut 5 favoritter som har utpekt seg siste tiden.

1 – Prouvé Standard Chair fra Vitra

En «skolestol» virkelig utenom det vanlige. Designet av Jean Prouvé i 1934 har den med tiden blitt et av de mest kjente klassikerne fra den franske arkitekten og ingeniøren. I en spisestol vil hovedvekten alltid ligge på bakbeina, som er ideen bak det ikoniske designet til Prouvé. Stolen er tilgjengelig i en rekke spennende, med metall base og sete og rygg i enten plast eller tre.


Som et resultat av metallmangel etter andre verdenskrig, designet Jean Prouvé også en variant av stolen i heltre - Chais Tout Bois, lansert i 1941 og relansert av vitra i 2021. Dette er den eneste stolen Prouvé gjorde i 100% tre.

Aktuelle produkter

2 – Pavilion AV fra &tradition

Et minimalistisk smykke i rommet. Spisestolen har en lett og luftig konstruksjon, med smale linjer som gjør at den glir pent inn i et rom uten å ta for mye plass. Rike detaljer og samspillet i de buede formene gjør stolen til et estetisk vakkert blikkfang. I tillegg til en smakfull utforming er den også komfortabel å sitte i, med god støtte i ryggen.

Stolen ble opprinnelig designet til Langelinie paviljongen i København, et bygg som står sentralt i Danmarks arkitektur-historie. Paviljongen huser en rekke berømte design, deriblant PH Artichoke av Poul Henningsen som også ble designet spesifikt for det prestisjetunge bygget. Designet av Andersen og Voll i 2018 ser Pavilion stolen ut til å kunne følge den samme internasjonale suksessen etter kun noen få år på markedet.

3 – Primum stol fra Bent Hansen

Stolen for deg som liker å sitte til bords i timesvis. Dette er en klassisk stol med et genialt design. Mesh innenfor polstringen gjør at stolen justerer seg etter ryggen og gir en behagelig sittestilling, samtidig som den gir den støtten du trenger.

Spisestolen er tilgjengelig i flere konfigurasjoner, med og uten armlener, og med sving-funksjon for deg som vil ha den ultimate, luksuriøse følelsen under middagen. Geni-streken er tilgjengelig i tekstil eller skinn, og kan også fåes med hjul, da den også er super som kontorstol.

Aktuelle produkter

4 – Violin Chair fra Gubi

Stolen som gir en symfonisk sitteopplevelse. Denne stolen så ekstravagant og flott at det synger etter. Violin spisestol er inspirert av fiolinens strenger, som gjenspeiles i stolryggens to parallelle linjer.

Stolryggen er tilgjengelig i valnøtt, eik eller polstret. I samspill med det polstrede setet og de stabile pulverlakkerte beina, er stolen bygd for komfort i lange, hyggelige øyeblikk rundt spisebordet. Spisestolen er nok et mesterverk av design-duoen GamFratesi, lansert i 2020.

Aktuelle produkter
No items found.

5 – Brutus spisestol fra 101Copenhagen

Brutus spisestol er for deg som ønsker å skille seg litt ut og virkelig skape en unik og rå følelse rundt spisebordet. Inspirert av den arkitektoniske brutalismebevegelsen på midten av 1900-tallet har stolen fått en elegant balanse mellom rene linjer og myke organiske former som skaper en skulpturell silhuett.

Spisestolen er støpt i lettbetong, og hvert produkt er håndmalt med flere lag maling som gir en strukturert overflate. Designet av Kristian Sofus Hansen & Tommy Hyldahl, produsent 101 Copenhagen.

Produkter i bilde
Skrevet av
October 1, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing