Nyhet, 2rom Lounge!
2rom er en norsk nettbutikk som tilbyr det beste innen skandinavisk og internasjonal møbeldesign. 2rom er en norsk inspirasjonsportal og nettbutikk etablert i 2012.
November 5, 2021

Årets beste julegavetips

Tips
November 5, 2021

Årets beste julegavetips

Tips

Det nærmer seg jul, og for å unngå sammenbrudd før julegavehandelen engang har begynt har vi laget en liste med julegavetips, som vil hjelpe deg langt på vei i forveksling med julenissen selv!

For de unge, gamle, spenstige og nøytrale, de som trenger alt eller har alt, her er noe for enhver. 

1 Gram kaffeskje fra Nedre Foss - Til kaffeelskeren 

Gram er inspirert av måleskjeer, vekter og presisjonsverktøy. Skjeen er designet for å kunne romme 10 gram med innhold, spesielt egnet til å måle opp kaffe. Måleskjeen er i rustfritt stål og designet av Anderssen & Voll for Nedre Foss. Både praktisk og estetisk vakker, så den kan stå fremme til enhver tid, ypperlig i en kjøkkenhylle. 


2 Hang It All fra Vitra - La alt henge! 

Kjenner du noen som trenger å få livet litt mer på stell, eller trenger et sted å henge alt fra vesker, skjerf, jakker, barnetøy. Mulighetene er uendelig med Hang It All fra Vitra. Den vakre knaggrekken har en tiltalende form som gir et designløft til enhver entré eller soverom. Knaggrekken ble designet av Charles & Ray Eames, med inspirasjon om å oppmuntre barn til å henge opp klær selv, derav de fargerike treballene. I ettertid har det vist seg at den også oppmuntrer voksne til å henge opp klærne og. Man kan enten henge Hang It All for seg selv, eller føye til flere knaggrekker på rad.

3 Stedge hylle fra Woud - Designperle på én snor

En moderne designklassiker som har tatt verden med storm. Det enkle, rene og luftige designet er et vakkert tilskudd i ethvert rom. 


4 Ape fra Kaj Bojesen - Til den som elsker apestreker

Det er sjeldent man kan kalle abligøyer lekkert. Med denne lille krabaten får interiøret både karisma og sjarm. Perfekt til både ung og gammel. 


5 Ildhane fra Nedre Foss - Haner går alltid varm i toppen

Ildhane er en lysestake i støpejern designet av det norske designstudioet Anderssen & Voll. Objektet har fått mye oppmerksomhet og aksept verden over. Den perfekte gaven for den som har alt, men ingen hønsegård. 

Ildhane Nedre Foss 2rom


6 Apothecary håndsåpe 375 ml fra Frama - Hverdagsluksus

Apothecary Hand Wash er en mild håndsåpe laget med Frama sine signaturdufter som ylang, sandeltre og sedertre. Sammen med friske dufter og rene ingredienser, er såpen både oppfriskende og gir en behagelig aromatisk duft. Håndsåpen er laget i Danmark og tappet på italienske, resirkulerte glassflasker. Refill 500 ml er tilgjengelig.

7 Flowerpot VP3 fra &tradition - Sofistikert “flowerpower”

Flowerpot VP3 er Verner Panton's ikondesign, som består av to halvkuler som ligger mot hverandre. Lampen ble designet under en herlig tid. Året var 1968, med "good vibrations", "summer of love" og "flowerpower". Så det var ikke så rart at lampen ble bærende med navnet Flowerpot. Lampen leveres i mange ulike farger, størrelser og også som taklampe.

Produkter i bilde
No items found.

8 Abate sengetøy - “Drømmegaven”

Abate sengesett er laget i Portugal av 100% Øko-tex®-sertifisert, håndplukket, egyptisk Giza-bomull. Stoffet er tynnere og finere enn annet bomullsstoff, og kjennes luftigere og mykere mot huden. Samtidig er holdbarheten lengre. Abate ble grunnlagt av to piloter, som så verdien i godt sengetøy etter utallige netter på hotell verden rundt.

Sengesettet inkluderer 1 stk putetrekk 50x70 cm

Hvitt sengetøy sengesett fra Abate 2rom

9 Ball Clock fra Vitra - På slaget 12….

Ball Clock er en del av George Nelsons store klokkekolleksjon, utformet mellom 1948 og 1960. Han lekte med skulpturelle former og skapte forfriskende alternativ til tradisjonelle veggur. Et perfekt smykke til både hjem og kontor. 

Ball clock vitra 2rom

10 Lampe De Marseille fra Nemo - For de som elsker arkitektur og design

Det er riktignok ikke et hus, men en lampe. Designet av en av verdenshistoriens største arkitekter - Le Corbusier, kjent for sine spesielle bygg og ikke minst: interiør. Denne klassikeren lyser opp rommet i to retninger, med sin karakteristiske skjerm og majestetiske linjer. 

Lampe De Marseille Nemo Lighting 2rom


11 Eames house bird fra Vitra - Den perfekte gave til de som “bygger reir”

Kjenner du noen som akkurat har fått nytt hus eller leilighet, eller en som har alt. House Bird er en klassiker som aldri slår feil. I over femti år har figuren av en svart trefugl stått i sentrum av stuen til ekteparet Charles og Ray Eames. Paret hadde mange fantastiske objekter i sin bolig som de tok med seg fra sine mange reiser.


12 Sand dørmatte fra Heymat - Velkommen hjem

Hvem skulle tro at dørmatter har blitt så viktig? Norske Heymat har hatt et eventyr, ALLE skal ha de populære mattene, så gir du denne i gave er det lite som kan gå galt. Sand er inspirert av japanske zen-hager, og kommer i en rolig beigetone som bygger nydelig opp under navnet på matten. Det tredimensjonale mønsteret er sanselig og meditativt, og skaper ro og tilstedeværelse idet man passerer dørstokken. 


13 Oslo Wood fra Northern - Få den norske skogen inn i stuen

Oslo Wood gulvlampe eller “Oslolampen” er en ikonisk studiolampe med sitt helt unike design. Lampen sprer lyset utover på samme måte som lyset sprer seg i skogene rundt Oslo. Ove Rogne designet en lampe som skulle gjenspeile den urbane lyssettingen vi opplever i sentrum, den varme gløden fra byens lys på en kald vinterdag, derav navnet Oslolampen. Skjermen kan i tillegg vris til siden, for et teleskopisk uttrykk.


14 Duca Lysestake fra Menu - En genial, justerbar lysestake

Menu er kjent for sine vakre design, med et ekstra øye for detaljer. Duca lysestake i bronset messing er intet unntak. Den vakre lysestaken er enkelt justerbar i høyden, og er fin både alene eller i gruppe på 2 eller 3 i ulike høyder. Basen er surret i rotting.

Duca lysestake menu 2rom


15 Panton chair junior fra Vitra - Til den lille sjefen i huset

Panton Chair fra Vitra er en klassiker i historien om møbeldesign og her er den laget i junior versjon for barn. Barn elsker former og farger, derfor har Panton Junior alltid vært populær blant de små. Det er en stol som både er leken og formsterk. Den er identisk med den opprinnelige Panton stolen med hensyn til materiale og form. Dette gjør den til en helt ideell stol til barn i barnehagealderen og oppover de første skoleårene. Stolen passer godt i barnerommet, i stuen eller ute blant hagemøbler, da den også kan stå ute. Stolen fås i åtte forskjellige farger.


16 Eames elephant fra Vitra - Til den unge dyreelskeren

Charles og Ray Eames falt for elefantens sjarm og størrelse og laget derfor dyret som et leketøy for barn. I dag er den et attraktivt lekeobjekt i barnerommet eller som uteleke. Med sine sterke farger, lekne former og store ører har Eames Elephant vært til glede for både barn og foreldre i flere tiår. Alle elsker en Dumbo.


17 Musselmalt Riflet kopp og skål fra Royal Copenhagen - Til de som nyter varm drikke

En kongelig dansk kulturarv, nærmere 250 år gammel, er Royal Copenhagen mer og mer aktuelt for hvert år. Den som arver eller får et slikt porselensprodukt, får også et stykke kunst. De lukrative, karakteristisk blå produktene passer like godt i sammensetning med nye og gamle produkter fra Royal Copenhagen, tidløs og klassisk. En gave til den du er glad i. 


Produkter i bilde
No items found.

18 Nunatak fra Nedre Foss - Til de som helt enkelt liker det japanske og skandinaviske

Nunatak er en firearmet lysestake som ikke er redd for å ta sin plass. Laget i solid støpejern og designet av det norske designstudioet Anderssen & Voll. 


19 Spisestol fra Vitra - Uendelige muligheter og enorm glede for alle

Enten du kjøper én eller alle, til en spisestue eller foajé, mulighetene og kombinasjonene er mange! Det fine med å kjøpe Vitras spisestoler i gave er at de er evige ikoner som man kan supplere med over tid. Om man ikke har mulighet å kjøpe alle på en gang, kan man ønske seg og kjøpe inn flere over tid. Med sine rene design er de heller ikke feil å kombinere med andre type stoler til man har et komplett sett.


Eames Plastic Side Chair DSR er en klassiker og regnes som et av verdens mest kjente designikoner. Panton Chair er verdens første stol produsert i 100%. Med sitt sømløse design har den oppnådd ikonstatus i designhistorie, som Verner Pantons mest kjente design. Eames Plastic gyngestol-utgave gjør det lille ekstra med sin vuggende effekt. Sistnevnte er populær som lounge stol i stuen. 


20 Spanskestolen fra Fredericia - til den perfekte kjæresten, forelder, eller deg selv

Et fantastisk stykke design av Børge Mogensen, inspirert av spansk håndverkstradisjon gjennom flere hundre år. Dette designikonet er den perfekte gaven for den som ønsker å gi det absolutte ekstra. I delikat eik, med skinnsete i nøye utskjærte fasonger er dette et håndverk som gjør seg merkbart i hjemmet. Det er mulig du trenger et høyere juletre, men overraskelsen blir evig stor. 


21 Semi pendel fra Gubi - Et lite stykke Studio 54 i eget hjem

Nok et eksepsjonelt stykke design. Ideell over spisebord og den perfekte gave for den som nettopp har kjøpt ny bolig eller trenger en oppgradering. Semi er inspirert av geometriske former og tar utgangspunkt i to kvartsirkler satt rygg mot rygg. Med en karakteristisk skjerm, unike og tidløse utforming, har den elegante Semi-lampen oppnådd stor suksess med verdensomspennende anerkjennelse. Den kommer i fargene antrasitt, krom eller gull, og minner om de festglade dager i New York, når Studio 54 hadde sine diskodager på 70-tallet.


22 Stool 60 fra Artek - Allsidig og leken, for de som trenger ekstra sitteplass

En finsk råtass designet av legenden Alvar Aalto i 1933. Stolen kommer i en rekke fargekombinasjoner, både for de som liker mye og mindre farge. Den er solid i konstruksjonen, stablebar og er også fin som sidebord til en sofa eller stol. Dette er gaven som ikke eier begrensning når det kommer til bruksområder. Med sin ikonstatus går den heller aldri av moten.

Produkter i bilde
No items found.

23 Eames ullpledd fra Vitra - For frysepinnen

Et teppe utenom det vanlige. Eames ullteppe ble designet i 1947 til en utstilling hos prestisjetunge MOMA i New York, og er inspirert av abstrakte malerier. Pleddet er 135 x 200 cm og kommer i fire farger i 100% nydelig Merino ull.


24 Trace lommelykt fra Northern - Til den turglade

Dette er mer enn en vanlig lommelykt. Med integrert LED og Tesla batteri har den en enorm rekkevidde. I tillegg fungerer skaftet som Power Bank og sikrer at mobiler og andre duppedingser holder seg gående lenger enn de klarer på egenhånd. Lommelykten er oppladbar og har 3 ulike lysstyrker.

Trace flashlight Northern 2rom lommelykt25 Bellhop fra Flos - Til de som bare er glad i kule objekter 

Et moderne design ikon. Designet så nylig som 2018, er dette en lampe som har tatt design verdenen med storm. Det at den er trådløs i tillegg til dens unike form gjør den eksepsjonell. Den er perfekt som belysning til sidebord, hylle eller spisebord til lengre middager eller vinkvelder. Få den duse, mørke, lukrative følelsen hjemme, med stemningsbelysning som skinner blankt i den lekre lakken på lampen. Lampen kan dimmes og lades, og har en levetid på hele 24 timer.  


26 Abate håndklær - En sikker vinner

Antakelig det siste man tenker på å kjøpe, men som det settes så utrolig stor pris på å få. Kvalitetshåndklær fra norske Abate er en sikker vinner for alle som bor i egen husstand.

Abate har laget et produkt som er bedre i alle ledd - fra valg av bomull til siste søm. Laget i egyptisk Giza-bomull gir det en unik mykhet og absorberingsevne, i tillegg til vesentlig økt komfort.


27 Block barvogn fra Normann Copenhagen - For den festglade

Dette er en liten rampestrek av et møbel. Den er ydmyk, men vet å servere både hverdag og fest. Perfekt for den som er glad i sine drinker og ønsker å ha sine fineste dråper fremme. Her er det flere hyller til glass, cocktail-mixer, og alt som hører til en festlig aften.


28 Nest knagg fra Northern - Til den distré personen som alltid mister nøklene sine

Denne knaggen er et av de mest geniale oppfinnelsene i nyere tid, innenfor kategorien knagg. Takket være Stine Aas, en ung designer fra Bergen, trenger du ikke lenger stusse over hvor du har lagt nøklene. Du legger de rett i skålen når du kommer inn døren. Og så kan vesker, skjerf, jakker og mye mer henges på knagg under. 

Vi håper disse tipsene kan være til nytte i søket på den perfekte gaven. Husk å ikke bukke under for jule-stresset og ha en riktig fin tid opp mot jul!

Produkter i bilde
No items found.
Skrevet av
November 5, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing