August 17, 2021

Velg riktig belysning til hjemmekontoret

Tips
Aug 17, 2021

Velg riktig belysning til hjemmekontoret

Tips

Hjemmekontor og hyttekontor - Det “åpne kontorlandskapet” ble betraktelig utvidet i 2020. Plutselig satt man på pinnestolen hjemme på kjøkkenet, med “verdens beste forelder” kopp og et par hundre doruller stablet rundt seg. De fleste ble spesielt godt kjent med ergonomi, etter en nakke som skrek i kapp med barna. Noen kvitta seg med samboer til fordel for arbeidsro, mens andre klarte sjonglere hverandre, selv når barneskolen flytta inn. 


Opp i alt kaoset har vi sett at arbeidslys er blitt neglisjert. Tilstrekkelig belysning er utrolig viktig for synet, spesielt når man skal jobbe i flere timer. For lite lys over tid og man risikerer nedsatt syn - en ulempe når vi mennesker tar til oss 80% av all informasjon via øyet.

Aktuelle produkter
No items found.

Tross bedre tider, har hjemmekontoret kommet for å bli. Vi har derfor listet noen tips til lyssetting som kan være med på å gjøre arbeidshverdagen lettere. 


  • Generelt god belysning i hele rommet 
  • Jo mer dagslys, desto bedre
  • Kraftig og fokusert lys ved arbeidsområdet, tilsvarende dagslys (4000-5000 Kelvin)
  • Arbeidslyset bør være i øyehøyde og lyse direkte på arbeidsflaten, innfallsvinkelen bør være fra motsatt side av din dominante hånd. Er du høyrehendt skal lyset komme fra venstre.
  • PC skjerm plasseres så den unngår innfall av dagslys
Aktuelle produkter
Aktuelle produkter
No items found.
Produkter i bilde
No items found.
Skrevet av
September 30, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing