Nyhet, 2rom Lounge!
2rom er en norsk nettbutikk som tilbyr det beste innen skandinavisk og internasjonal møbeldesign. 2rom er en norsk inspirasjonsportal og nettbutikk etablert i 2012.
September 9, 2021

Moderne mystikk hos Muuto

Intervjuer
September 9, 2021

Moderne mystikk hos Muuto

Intervjuer

Inspirert av frost, varmer den likevel opp ethvert rom den trer inn i.

Vi utforsker ideene og inspirasjonen bak den populære Rime pendelen, et av Muuto-familiens nyeste tilskudd som har tatt designinteresserte med storm. Gjennom et innblikk hos designerne Gabriella Lenke og Mattias Ståhlbom fra TAF Studio, blir vi bedre kjent med det spennende designet bak den minimalistiske kreasjonen. 

Ifølge Ståhlbom er det å designe enkle ting er noe av det vanskeligste som finnes. Med Rime pendelen ønsket de å skape en enkel lampe i glass, med et mykt uttrykk og nedtonet topp og hengedel, så glasset får tilskuernes fulle fokus.

Produkter i bilde
No items found.

Rime lampen tilfører et moderne perspektiv til den tradisjonelle glass pendelen. Med sitt semi-gjennomsiktige, etsede glass, har lampen fått et raffinert uttrykk.  

Designet er inspirert av formen til en eikenøtt, som gjenspeiles i lampens myke linjer. Samtidig hinter glasset mot det skyggefulle uttrykket i vinterens istapper og rim, som gir et mystisk lys og hinter til råskapen i den nordiske naturen.

TAF Studios design prosess er basert rundt kontinuerlig diskusjon og grundig innhenting av informasjon. Her tar de hensyn til miljø, estetikk, fysikk og logistikk – Alle parametere som inngår i en moderne designprosess. Deres kreasjoner er hverdagsobjekter, ment for bruk og konstruert for å vare. Rime lampen er dermed utviklet for å være både tidløs og moderne, i sitt tilskudd til arketypisk belysning.

Produkter i bilde
No items found.

Som aksent til det minimalistiske preget av lampens skjerm, er det blitt tilført et pulverlakkert oppheng med ledning i matchende farge. Lampen er utviklet med så mye glass som mulig i forhold til lampens oppheng, som gjør at den tross sin subtile tilstedeværelse er et harmonerende objekt i rommet med sitt duse lys.

muuto-rime-pendel-2rom-muuto-ø12

Rime pendelen er tilgjengelig i fire farger og fire størrelser, som gjør den anvendelig alene eller i grupper, i lineære formasjoner, eller lekne klasser for en moderne lysekrone.

Produkter i bilde
No items found.

Lampen finnes også som vegglampe. Du finner hele Rime-kolleksjonen her

Produkter i bilde
No items found.
Skrevet av
November 5, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing