Nyhet, 2rom Lounge!
2rom er en norsk nettbutikk som tilbyr det beste innen skandinavisk og internasjonal møbeldesign. 2rom er en norsk inspirasjonsportal og nettbutikk etablert i 2012.
September 30, 2021

Royal Copenhagen – den kongelige arven

Inspirasjon
September 30, 2021

Royal Copenhagen – den kongelige arven

Inspirasjon

Hvordan kan et håndverk som ble skapt for over 200 år siden være enda mer aktuelt i dag? Dronning Juliane Marie av Danmark gjorde noe veldig riktig, tilbake i 1775.

Det sagnomsuste, blå eventyret til Royal Copenhagen er fortsatt like aktuelt i dag som det var når det hele begynte i 1775. Det hele startet i Den Kongelige Porcelainsfabrik, grunnlagt av Dronning Juliane Marie av Danmark. Hennes Majestet var en moderne og fremoverlent dronning med fokus på en sunn økonomi, hvor produksjon av produkter og tjenester stod sentralt. Porselensfabrikken ble hennes største arv, og nesten 250 år senere blomstrer det klassiske mønsteret videre.

Produkter i bilde
No items found.

762 penselstrøk senere


Et ferdig Royal Copenhagen produkt har passert hele 30 par hender, gjennom støping, maling, brenning, glasering, til pakking.

Royal Copenhagen har alltid hatt lidenskap for blått, hvor kobolt hentet fra Blaafarveværket i Norge ga den distinkte fargen. Den klare blåfargen er brukt i mange av Royal Copenhagens dekorasjoner og malerne bruker fire år på å lære håndverket. Hver maler kjenner igjen sine egne produkter, som er en personlig håndskrift. Den signaturblå fargen males på med den ytterste presisjon. En liten feil, og maleren må begynne på nytt.

Den klare blåfargen er brukt i mange av Royal Copenhagens dekorasjoner og malerne bruker fire år på å lære håndverket.


Helt siden begynnelsen bærer produktene merkene fra fabrikken, tre bølger, den kongelige krone og malerens signatur. De tre bølgene symboliserer Danmarks tre vannveier, Storebælt, Lillebælt og Øresund. Merket med den kongelige krone har endret seg gjennom tiden, noe som gjør det enklere å tidfeste et stykke porselen. Hver ferdig porselensdel avsluttes med malerens signatur – en markering for et individuelt stykke kunst.

De tre bølgene symboliserer Danmarks tre vannveier, Storebælt, Lillebælt og Øresund.

Prosessen er ømfintlig og lang, og strekker seg gjerne over flere måneder. Gleden er dermed ekstra stor når man mottar et Royal Copenhagen produkt, og vet hvilken lidenskap som står bak. Det faktum at håndverkstradisjonen er den samme som ble brukt for 250 år siden, gjør at hvert produkt blir en del av dansk historie, håndverk og design.

Produksjonsprosessen er ømfintlig og lang, og strekker seg gjerne over flere måneder.
Produkter i bilde

Blomstrer på nye måter

Mønster nr. 1, Musselmalt Riflet, er som navnet tilsier det mest ikoniske av Royal Copenhagens design. Penselstrøkene forteller en spesiell historie om tidløs estetikk, som har inspirert en hel verden av Royal Copenhagens serviser. Strøkene er gjenbrukt og fortolket i nye design, som bringer den tidløse arven inn i nåtid og fremtid.

Å utvikle en ny variant av en såpass tung arv krever ofte radikal nytenking og delvis løsrivning. Dette var tilfellet med blomstermønsteret fra Musselmalt Riflet ble tatt med inn i den moderne utgaven, Blå Mega Riflet. Tross sin åpenlyse modernitet er serien solid forankret i Royal Copenhagens arv.

Strøkene er gjenbrukt og fortolket i nye design, som bringer den tidløse arven inn i nåtid og fremtid.

I det blåhvite universet skiller også Blå- og Hvit Elements seg ut, med moderne former og en uformell kombinasjon av Musselmalt Riflets komponenter, fiskeskjell-dekorasjon fra blondeseriene, og tagget kant fra ikoniske Flora Danica. Det lekne mønsteret snirkler seg rundt på porselenet og skaper en festlig borddekking.

I det blåhvite universet skiller Blå- og Hvit Elements seg ut.

Mye har skjedd siden Royal Copenhagen startet sin historie, og merket har gått fra en formell luksus til luksusen i å kunne velge selv, vise personlighet og en frihet til å dekke bordet som man selv ønsker. Du kan arve et stykke porselen og fortsatt fortelle en ny historie ved å kombinere det gamle med nye former og mønstre. Og hvorfor ikke nyte håndmalte fortellinger hver dag? Med høy kvalitet som tåler oppvaskmaskin har servisene fra Royal Copenhagen i nyere tid fått tre ut av skapet, og løfter de små øyeblikkene i hverdagen på lik linje med store feiringer.

Nesten 250 år senere blomstrer det klassiske mønsteret videre.
Produkter i bilde
Produkter i bilde
No items found.
Skrevet av
October 2, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing