Nyhet, 2rom Lounge!
2rom er en norsk nettbutikk som tilbyr det beste innen skandinavisk og internasjonal møbeldesign. 2rom er en norsk inspirasjonsportal og nettbutikk etablert i 2012.
August 17, 2021

Studio besøk hos Morten & Jonas

Intervjuer
August 17, 2021

Studio besøk hos Morten & Jonas

Intervjuer

Vi hadde nylig gleden av å besøke Morten & Jonas Studio for en prat med den anerkjente duoen om deres rolle som Design Directors hos Northern, hemmeligheten til hjemmefølelse i et rom, samt hva som inspirerer deres design for øyeblikket.

Etter å ha møttes som studenter ved Kunst- og Designhøyskolen i Bergen, har Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim gått videre til å produsere nytenkende møbler og lamper for noen av interiørverdens mest innflytelsesrike, nordiske merkevarer.

Siden dere etablerte studioet for ti år siden har dere samarbeidet med en rekke ledende merkevarer innen design, hva er det som gjør Northern så spesiell?  

Vi har en veldig spesiell tilknytning til Northern. Når grunnlegger Ove Rogne spurte om vi ville være interessert i å samarbeide med ham, var svaret helt klart. Ja.

Northern fokuserer ikke på kortlevde trender. De skaper tidløse design som er konstruert for å vare. Vi brukte flere år på å utvikle det som har blitt en kolleksjon av vakre, banebrytende og funksjonelle lamper, møbler og interiør.

Å få være en del av en norsk merkevare og et større kreativt team som utfordrer den globale design scenen, samtidig som nordiske verdier og karakteristikker ivaretas, er en stor ære.


Som Design Directors for Northern og samtidig internasjonalt anerkjente designere, hvordan ser en gjennomsnittlig dag ut hos dere i studioet?

Vi starter med en kopp kaffe, og først da setter vi oss ned og planlegger dagen. Det er alltid telefoner og eposter fra kunder og leverandører som må besvares, og etter det er det gjerne møter og fabrikkbesøk som står for tur.

Uansett om det er leking med nye idéer, løsing av utfordringer i produksjon, eller dialog med en produsent, så elsker vi det vi gjør. Vår verden er en konstant inspirasjonskilde.

Det kan være lange dager, men det er alltid verdt det. Å skape noe som du vet vil gjøre noen andre glad er alt bra design handler om.

Produkter i bilde

Hvordan har det siste året påvirket deres arbeid og prosessen rundt utvikling av design?

Som for alle andre så har også vår verden blitt snudd på hodet siste året. Mens vi har savnet å reise og møte andre mennesker, så har det ikke hatt så stor innvirkning på jobben vår. Om noe, så har det gitt oss begge mer tid til å være kreative og utvikle nye ting.

Krisen har vært forferdelig for mange, men det vi har sett er at folk virkelig kan utgjøre en forskjell, sammen. Å ta et øyeblikk og stoppe opp, ta en fot i bakken og reflektere på hva som faktisk er viktig. En slik “pause” gir ofte ny energi for positiv utvikling, samt håp, nye ideer, og spennende muligheter.

Som designere med bærekraft og etikk i fokus, hvordan bringer dere disse verdiene til det endelige produktet?

Gjennom våre egne liv har det vært en stor omveltning i tankesett rundt miljø og humanitære utfordringer. Som er resultat av offentlig debatt og forbruker-engasjement begynner vi virkelig å se en ny tilnærming til interiørdesign og møbelproduksjon.

Selv om industrien fortsatt har mye å lære, om du er en produsent, designer eller forbruker, så er vi alle mer selektive rundt hva vi kjøper, med bedre, mer veloverveide valg, fordi vi vet at vår verden ikke vil være her for alltid.

Produkter i bilde
No items found.

Dere dukker stadig opp på det populære TV2 programmet “Tid For Hjem”. Hva er deres beste tips for de som ønsker å få den nordiske stilen?

Nordiske hjem handler ikke bare om myke møbler og utsøkt design. De handler om å ta vare på det som omgir deg. Hver gang vi designer et rom prøver vi først å forstå behovet til de som skal bo her og binder disse behovene sammen med kvalitetene i rommet.

Deretter fokuserer vi på farger, overflater og materialer. Vi finner balansen mellom bærekraftige materialer og dagsaktuelle trender. Trender kommer og går, men de reflekterer tiden vi lever i og vil derfor ha en stor innflytelse på hva vi skaper.

Et eksempel er farge. Etter 20 år har vi fått en ny forkjærlighet for farger, og ønsker mer av det. Tenk på å bruke friske kjølige toner i et soverom, og varmere, dusere toner på kjøkken og stue.

Prøv også å ikke overfylle ting. Bruk levende lys og stemningsbelysning, planter og tepper for å skape det aller viktigste, atmosfæren. Til syvende og sist ønsker vi at folk skal føle trygghet og komfort, som for oss er essensen i et hjem.

Nå som vi nærmer oss en normal hverdag igjen, hvilke nye Northern produkter er det vi kan glede oss til å se fra Morten & Jonas? 

Vi kan ikke avsløre for mye, men vi jobber med flere nye, spennende produkter, samtidig som vi videreutvikler både Stilk og Blush serien. Vi er sikre på at både gamle og nye Northern kunder kommer til å elske de.  

Foto: Inger Marie Grini
Produkter i bilde
Produkter i bilde
No items found.
Skrevet av
August 27, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing