Nyhet, 2rom Lounge!
2rom er en norsk nettbutikk som tilbyr det beste innen skandinavisk og internasjonal møbeldesign. 2rom er en norsk inspirasjonsportal og nettbutikk etablert i 2012.
November 25, 2021

Tidløse designfavoritter

Kampanjer
November 25, 2021

Tidløse designfavoritter

Kampanjer

Valg av interiør er utrolig gøy! Men det kan også være vanvittig vanskelig om du skal sette sammen et helt rom, eller bare finne den ene tingen som må passe med alt det andre.

Det er en rekke faktorer som skal tas hensyn til, bruk, design, farge, tekstil eller skinn, størrelse, motstandighet mot barn, barnebarn og firbente familiemedlemmer. I tillegg skal du ha interiøret så lenge som mulig, derfor er det viktig å investere i noe du ikke vil gå lei av eller som er i trendbildet akkurat når du kjøper det. 


Vi har listet opp produkter som er vanskelig å trå feil med. Varig design går aldri av moten. 


Eames Lounge Chair

Et av verdens største ikoner innen møbeldesign. Designes av Charles og Ray Eames, som utrolig nok beskrev den som komfortabel og ikke-design-aktig når den ble laget for første gang. Med inspirasjon fra både baseball og eliteklubber for engelske herrer, har den fått den ultimate stjernestatus i den permanente utstillingen på MOMA i New York. Et komfortabelt møbel som oser kvalitet, med robuste detaljer i metall, treverk og skinn. Denne stolen blir mer og mer ettertraktet, og kan dermed sammenlignes med et stykke kunst. Og med designkvaliteten og nøye øye for detaljer kan man kalle den nettopp det.  


Oslo Wood gulvlampe

Designet av norske Ove Rogne i 2006 har denne lampen allerede rukket å bli synonymt med norsk design. Med inspirasjon fra det vakre lyset som skinner gjennom skogene rundt Oslo på vinterstid fikk den navnet Oslo Wood. Lyset spres oppover, noe som gir en forhøyende effekt i rommet. I tillegg spres lyset gjennom trådene ut til siden, som skaper en lunefull stemning, og lyset kan selvfølgelig dimmes i takt med solnedgangen.

Aktuelle produkter
No items found.

Spanish Chair

“Spanskestolen” er egentlig et finurlig navn på en dansk designklassiker, . Navnet kommer av at designer Børge Mogensen hentet sin inspirasjon i spansk håndverkstradisjon når han designet en stol sammensatt av robust treverk og skinn. Hans fokus lå på enkelheten i interiøret, hvor materialene fikk tale for seg selv. Selv om stolen er minimalistisk i uttrykket er den likevel rik på detaljer, fra sammensetningen av treverket over til sømmene i skinnet og de ikoniske beltene, som gjør det mulig å tilpasse skinnet etter hvert som skinnet strekkes ut over tid.  


Hang it all knaggrekke

Denne klassikeren ble i utgangspunktet designet for barn med formål å lære de å henge opp tingene sine selv. Derimot var det veldig mange voksne som begynte å bruke den og, og den ble fort en folkefavoritt etter den ble lansert i 1953. Siden har den spredt sine knagger verden rundt. 


Mater high stool barkrakk

Denne barkrakken har med årene blitt et yndet møbel. Den fremstår som nærmest sømløs i treverket, i elegant sammensetning med seteputen. For den litt mer vågale er den også tilgjengelig i krom metall. Med dette møbelet rundt en kjøkkenøy trenger man få andre detaljer ellers. La krakken få skinne for seg selv, enten alene eller i gruppe. Det fine med High Stool fra Mater er at den vil bli finere etter hvert som den eldes og materialene får være med og leve livet.

Aktuelle produkter
No items found.

Semi pendel

Nok et eksepsjonelt stykke design. Semi er inspirert av geometriske former og tar utgangspunkt satt rygg mot rygg. Med en karakteristisk, unik og tidløs utforming har den elegante Semi-lampen oppnådd stor suksess med verdensomspennende anerkjennelse. Den kommer i antrasitt, krom eller gull og minner om de festglade dager i New York, når diskoen pulserte mellom veggene i Studio 54 på 70-tallet. 

 

Eames plastic chair 

Det kan virke som alt Charles og Ray Eames tok i ble til gull, for det er sjeldent et design de har utgitt som ikke har fått hele verdens oppmerksomhet, og fortsetter å skyte mot himmelen. Et at deres mest kjente design er Eames plastic chair. De brukte flere år på å utvikle en skallstol tilpasset menneskekroppen. Deretter utviklet de et basesystem som gjorde at skallene kunne settes på ulike typer ben. Det finnes knapt en farge man ikke kan får Eames Plastic Chair i. Et sikkert valg som vil vare flere tiår.


Array skjenk

Et ungt design, men Array-serien av skjenker og skap har allerede rukket å gjøre seg merkbar. De gjenkjennbare spilene i dørene gir en ekstra dimensjon til møbelet. Metallet i kombinasjon med de 3 fargene på treverket, den klassiske utformingen, samt høy kvalitet på materialene sikrer et varig møbel.

Aktuelle produkter
No items found.

Ball clock

Om du har mange baller i luften samtidig er det viktig å holde kontroll på tiden. Med ball clock gjør du nettopp det. Ball clock er den klassiske veggklokken, tidløs og moderne på samme tid. Vegguret kommet i ulike farger, som gjør at den passer de fleste hjem. Pacha Chair

I Norge har vi i flere tiår sett til Danmark for inspirasjon og investeringer til hjemmet, men vi har ikke sett stort lenger før de siste årene. Pacha lenestol er en fransk designskatt som er hentet ut av arkivene til designer Pierre Paulin. En mann som var med på å revolusjonere designindustrien på 60- og 70-tallet, med spill i svingende former i sitt design. Hans design har vært svært vanskelig å få tak i de siste årene, og hovedsakelig kun vært tilgjengelig på bruktmarkedene, eller for svært spesielle kunder på bestilling. Møblene har blitt ansett som samleobjekt, frem til Gubi relanserte Pacha stolen for produksjon i 2018. Et tidløst møbel med en sterk karakter. 

Akari 45A pendel

Den originale rispapir lampen. Håndlaget i Japan for første gang av Isamu Noguchi, som viderefører en rik Japansk håndverkstradisjon. Noguchi ble fortalt at alt et par trengte i sitt hjem var en futon og en “akari” (japansk for lyskilde), i en form med en lunefull og vakker tilstedeværelse. Rispapiret lyses opp fra innsiden, og sprer så lyset videre utover. Lampen gir en illusjon av vektløshet, og gir en lun atmosfære. Lampen er også tilgjengelig i flere størrelser og former, både til tak, bord og gulv.

Produkter i bilde
No items found.
Skrevet av
December 8, 2021
Link kopiert!
Design og utvikling av M51 Marketing